Residentie Mariëndaal

Residentie Mariëndaal

In de landelijke omgeving nabij kerkdorp Velp (N-B) vormt voormalig klooster Mariëndaal het statige middelpunt van een levendige woon- en leefgemeenschap voor senioren.

Het karakteristieke Residentie Mariëndaal is in 2011 in oude glorie hersteld en staat op de rijksmonumentenlijst. Met dank aan de gewelven, hoge ramen, brede kloostergangen en de prachtige ornamenten is de rijke historie overal voelbaar.

Door de karakteristieke bouwwijze van het klooster heeft u vanuit vrijwel alle ruimtes vrij uitzicht op de kloostertuinen. Deze parkachtige tuinen zijn teruggebracht naar de oorspronkelijke Engelse landschapsstijl, met vijver, gazons, bospartijen en wandelpaden.

Naast 35 appartementen voor permanent wonen-met-zorg, zijn er 40 kamers voor gasten die tijdelijk komen revalideren en revitaliseren. Een toegewijd, multidisciplinair team van artsen, verpleegkundigen, paramedici en servicemedewerkers staat voor u klaar en zal er alles aan doen om uw tijdelijk verblijf zo aangenaam mogelijk te laten verlopen.

Cliënten aan het woord

Karin Janssen Herstelzorg Nederland Revalidatie Senioren

Ik ben u graag van dienst

“Bent u op zoek naar een tijdelijk thuis met zorg en bent nieuwsgierig naar de mogelijkheden van Residentie Mariëndaal? Dan nodig ik u van harte uit om contact met mij op te nemen via 0486 479 5 00, zodat ik u een keer kan rondleiden.”

Karin Janssen – Directeur Zorg

Cliëntspecialist Informatie Erik Loeffen Herstelzorg Nederland

Cliëntmanager

“Als het thuis even niet meer gaat, dan bent u bij ons van harte welkom. Weet u niet zeker of u bij ons terecht kunt? Ik zoek het graag voor u uit. Ook over eventuele kosten en vergoedingen informeer ik u graag.”

Erik Loeffen – Cliëntmanager

Onze service

Wij bieden persoonlijke zorg en professionele dienstverlening in een prachtige omgeving. Herstelzorg Nederland heeft contractafspraken met alle verzekeraars. Dit betekent dat geïndiceerde revalidatie- en herstelzorg volledig vergoed worden vanuit de basisverzekering. Voor een verblijf zonder medische indicatie rekenen wij een scherp tarief. Onze cliëntadviseur informeert u graag over de mogelijkheden. Uiteraard is ook uw partner, tegen een passende meerprijs, van harte welkom.

Onderdeel van uw arrangement

 • Verblijf in een eenpersoonskamer
 • Revalidatie- en herstelzorg van een toegewijd team van artsen, verpleegkundigen en paramedici
 • Drie maaltijden per dag (ontbijt, lunch en diner)
 • In de huiskamer koffie en thee voor uw bezoek
 • Deelname aan ons vrijblijvende activiteitenprogramma
 • Schoonmaak van de kamer

Voorbeelden van mogelijke meerkosten

 • Persoonlijke was- en stomerijdiensten
 • Frisdrank en alcoholische dranken
 • Bestellingen in ons Grand Café
 • Maaltijden voor familie en vrienden
 • Telefoonkosten (naar verbruik)

Adresgegevens Residentie Mariëndaal

Tolschestraat 2
5363 TC Velp (N-B)
E: info@residentiemariendaal.nl
T: +31(0)486479 5 00

Residentie Mariëndaal
5 (100%) 5 reviews